GasGas Riders Club Forum  

Go Back   GasGas Riders Club Forum > GasGas Enduro Technical Forums > Enduro Electrical & Wiring

Enduro Electrical & Wiring Lighting, Ignition, Wiring, Plugs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #11  
Old 04-02-2018, 03:36 PM
thumperrider1 thumperrider1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: VA
Posts: 492
Default

Could you post a pic of what you have added?


__________________
2018 XC300
Reply With Quote


  #12  
Old 04-02-2018, 07:41 PM
memphis2857 memphis2857 is online now
Senior Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 909
Default

I just happen to have the seat and tank off mine. This is what my dealer added and then I added a Shorai battery and haven’t had an issue one.

The first photo shows the new ground cable attached to the stator housing.
The second shows the other end of the cable connected up by the coil.
The 3rd is the “new” battery.



Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote
  #13  
Old 04-02-2018, 08:28 PM
thumperrider1 thumperrider1 is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: VA
Posts: 492
Default

Thanks for the pics! Going to have to do that to mine next.
__________________
2018 XC300
Reply With Quote
  #14  
Old 04-03-2018, 04:18 PM
Gibnut Gibnut is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 64
Default

Mine was having a little trouble starting in gear on hills after stalling - spinning but not starting - so last night I put in a Skyrich/SSB 220cca battery & ran a dedicated earth from the starter mount to the battery -ive terminal.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-07-2018, 11:27 PM
Gibnut Gibnut is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 64
Default

Quote:
Originally Posted by Gibnut View Post
Mine was having a little trouble starting in gear on hills after stalling - spinning but not starting - so last night I put in a Skyrich/SSB 220cca battery & ran a dedicated earth from the starter mount to the battery -ive terminal.
Starter worked super-strong in gear on hills today - appears to be fixed.

How good is the suspension on these bikes? Superb.
Attached Images
File Type: jpg IMG_3185.jpg (118.7 KB, 69 views)
File Type: jpg IMG_3184.jpg (119.1 KB, 68 views)
Reply With Quote
  #16  
Old 04-15-2018, 07:53 PM
400exc 400exc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Default

So it is seeming that the starter cable upgrade, battery 220 cca upgrade and possibly the CDI re-map is fixing the problem. Is the e-start button now starting the bikes when cold or are you using the kick starter for the initial start and the e-start button for subsequent starts?
Reply With Quote
  #17  
Old 04-15-2018, 11:19 PM
arminhammer arminhammer is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Posts: 181
Default

Quote:
Originally Posted by 400exc View Post
So it is seeming that the starter cable upgrade, battery 220 cca upgrade and possibly the CDI re-map is fixing the problem. Is the e-start button now starting the bikes when cold or are you using the kick starter for the initial start and the e-start button for subsequent starts?
-5c bike was not started for a week. This is after the upgrades. https://www.youtube.com/watch?v=Gwu4ZiTYpf4
Reply With Quote
  #18  
Old 04-16-2018, 08:52 PM
400exc 400exc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 6
Default

Thanks for the video. My 2018 spins the motor really well but it will never fire up when cold. I see you replaced the rotor too. Maybe that's the next problem to address. I will contact my dealer tomorrow.
Reply With Quote
  #19  
Old 05-05-2018, 04:43 PM
Enduroger Enduroger is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sweden
Posts: 7
Default

I have a 18 EC250 and my dealer sended me a Skyrich 4Ah 240cca battery and a ground cable that runs from the battery to the startmotor bracket. And also a positive (red+) cable from battery to the starter relay and now it starts both hot and cold.
Before the upgrade it only started when the engine was hot and the battery was fully charged.

Last edited by Enduroger; 05-05-2018 at 05:23 PM.
Reply With Quote
  #20  
Old 05-06-2018, 02:57 PM
Gottsell Gottsell is offline
Member
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 24
Default

Is it a ground cabel the black that come with the battery?
I thought that it was a replace for the thiner + cabel to start engine.
Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2018 Stoby General Discussions & Announcements 23 04-18-2018 04:07 PM
2018 Starter Fix Thread - Continued. webmaster Enduro Electrical & Wiring 13 01-27-2018 12:09 AM
2018 Batteries and Starter Doesnt work! markwoodlief Enduro Electrical & Wiring 81 11-30-2017 03:50 PM
2018 Starter Delete nhgas Enduro Electrical & Wiring 1 11-10-2017 07:58 PM




All times are GMT -5. The time now is 01:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2009 - GasGasRider.org