GasGas Riders Club Forum  

Go Back   GasGas Riders Club Forum > General Forums > General Discussions & Announcements

General Discussions & Announcements General Announcements, General Questions, e.g. What bike do I buy?, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-27-2010, 07:41 PM
skid jackson skid jackson is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: NH, USA
Posts: 1,057
Default Trail tech troubles

my 300 eats trail techs. the last one did not last through a twenty mile ride. the cases split and cracked in a few places and the unit stopped working. I'm thinking the vibs must be tough on it but it looks like the headlight unit and throttle cable might have been beating on it also. its mount to the top clamp where it is suppose to go. Does anyone else have this problem or is it just my bike. any ideas other than a real enduro computer??? I'd like an odo for turkey runs and enduros.


Reply With Quote


  #2  
Old 05-27-2010, 07:48 PM
eff's Avatar
eff eff is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jul 2006
Location: RI
Posts: 1,756
Default

I hope they replaced it. My old lynx died during the Rhody Enduro one year and Trail Tech replaced it with a new Vector.
__________________
2004 GasGas DE250
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2010, 07:50 PM
eff's Avatar
eff eff is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jul 2006
Location: RI
Posts: 1,756
Default

BTW my Vector has been going strong for several years now.
__________________
2004 GasGas DE250
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2010, 10:39 PM
mike989 mike989 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2006
Location: Southern Nevada
Posts: 125
Default

I've had a Vapor on my 300 and 450 quad for over a year without any problem.
I made my own mounts and used 3 rubber washers as stand offs.
__________________
04EC300
04Wild450
07FSR450
Reply With Quote
  #5  
Old 05-30-2010, 01:26 PM
bchatt's Avatar
bchatt bchatt is offline
Bronze Level Site Supporter
 
Join Date: Nov 2008
Location: Auckland NewZealand
Posts: 300
Default

I use a CATEYE bicycle speedo. It works off the standard GasGas pickup.
It has speed, distance, time moving, av. speed,clock etc., just no rev counter.
I have it mounted on top of the steering stem, under the bars. It's about an inch square and weighs nothing. Has it's own internal battery.
Only down side is it's hard to read the speed when you are riding off road - doesn't worry me.
I'm at work so got no pics.
__________________
Barry
07 EC250
Reply With Quote
  #6  
Old 05-31-2010, 01:46 AM
moto9's Avatar
moto9 moto9 is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Mar 2009
Location: Hawaii
Posts: 367
Default

Quote:
Originally Posted by skid jackson View Post
my 300 eats trail techs. the last one did not last through a twenty mile ride. the cases split and cracked in a few places and the unit stopped working. I'm thinking the vibs must be tough on it but it looks like the headlight unit and throttle cable might have been beating on it also. its mount to the top clamp where it is suppose to go. Does anyone else have this problem or is it just my bike. any ideas other than a real enduro computer??? I'd like an odo for turkey runs and enduros.
Were you using the billet protector?
One thing I do know is they don't like heavy humidity or getting soaked...as in rain.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-31-2010, 08:13 AM
aflica's Avatar
aflica aflica is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mill Bay , BC
Posts: 165
Default

The Vapor is the stocker on 09 and up , and i think they were also on later 08's.
I have a Vapor on my 09 and trust me about this , it gets wet from rain a lot around here in the Pacific Northwest and washing the bike too. when the battery died in my stock Acewell on my 06 i replaced it with a Vapor , and it is still running strong. No Billet protectors on either bike . I ride with 4 other guys all with Trailtech Vapors or Endurance , and all are running great. My throttle cable has been rubbing a corner of mine since day one on my 09 , sure it wore the red color off of it , but other than a white edge , no problem.
Im just relaying my own experience with the product , hope this helps , i think that they are a very good product

Steve
__________________
2011 Nambo



Out on the Trails on Vancouver Island , BC

Steve
Reply With Quote
  #8  
Old 05-31-2010, 08:23 AM
aflica's Avatar
aflica aflica is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jan 2008
Location: Mill Bay , BC
Posts: 165
Default

The Vapor is the stocker on 09 and up , and i think they were also on later 08's.
I have a Vapor on my 09 and trust me about this , it gets wet from rain a lot around here in the Pacific Northwest and washing the bike too. when the battery died in my stock Acewell on my 06 i replaced it with a Vapor , and it is still running strong. No Billet protectors on either bike . I ride with 4 other guys all with Trailtech Vapors or Endurance , and all are running great. My throttle cable has been rubbing a corner of mine since day one on my 09 , sure it wore the red color off of it , but other than a white edge , no problem.
Im just relaying my own experience with the product , hope this helps , i think that they are a very good product

Steve
__________________
2011 Nambo



Out on the Trails on Vancouver Island , BC

Steve
Reply With Quote
  #9  
Old 06-02-2010, 08:15 PM
tprnottp tprnottp is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: South of the Mason/Dixon Line
Posts: 51
Default

I had two Trail Techs (traditional models) crack and go south, as well. In addition, these units were (and are) extremely allergic to any level of moisture greater than a sneeze.
To continue, I contacted Trail Tech and was told to return both units for evaluation. I did as requested. In the end, Trail Tech honored both broken units by replacing both broken units, at no charge. Turnaround time was fairly quick; in addition, the service rep was extremely polite and eager to help. I would again buy Trail Tech on the basis of their superior commitment to customer service and satisfaction—seemingly, a commodity in short supply these days.
Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
08' trail tech speedo help please. nick790 Enduro Electrical & Wiring 5 09-06-2015 12:51 PM
Trail Tech - Voyager HydroDog General Discussions & Announcements 13 11-08-2010 02:29 PM
Trail Tech X bars sammyj18 Enduro Chassis & Body 11 05-06-2010 10:39 AM
Trail tech endurance FULLBURNER Enduro Electrical & Wiring 0 05-01-2009 07:48 AM
Trail Tech Vapor DAVe3283 Enduro Product Reviews 6 03-07-2007 07:33 PM




All times are GMT -5. The time now is 05:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2009 - GasGasRider.org