GasGas Riders Club Forum  

Go Back   GasGas Riders Club Forum > GasGas Enduro Technical Forums > Enduro Electrical & Wiring

Enduro Electrical & Wiring Lighting, Ignition, Wiring, Plugs, etc.


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-09-2007, 05:57 AM
oldgoat oldgoat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 26
Default EC 300 speedo ??

Just got my new (to me ) Ec300 , 2003.
The battry was dead on the speedometer so i put a new battery in and all I get is: A 1-12 scrooling across the screen. What do I have to do to get the other Modes to work ? If it matters the turn signals are not on the bike, is this part of the problem or ??????


Reply With Quote


  #2  
Old 08-09-2007, 06:26 AM
eff's Avatar
eff eff is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jul 2006
Location: RI
Posts: 1,757
Default

I think that is the wheel diameter setting:

Quote:
To change the time:
- Press mode until time display is shown.
- Press mode again keeping the button pressed the hour will display
only add the hours by pressing the reset (top) button.
- Press mode again to adjust the minutes in the same way.
- Press mode again and the time is now set.
(when you have set the time the seconds automatically start from
zero )
Trip distance:
- From time display press mode 3 times. (l- 0) to zero the trip , keep
the reset button pressed until it zeros.
To change to kilometers per hour or miles per hour:
- Disconnect the battery. (the total distance will be saved).
- Re-connect the battery whilst holding down either button and it will
read either;
met -- for km/h
mil --- for mp/h
- The white plastic block connector on the speedo is for the display
backlight.
- The red wire is positve.
- The black wire is negative.
- Warning; your speedo is set for the diameter of your front wheel
enduro 21"
supermoto 17"
If you get the display to read "a 00" then you are in the rolling radius
changing mode. you can "trim" the speed to run fast or slow.
It ranges from "a-25" to "a 25".
NOTE
Standard setting is "a 00", we recommend you keep it at that.
0.0
Trip distance
0000
Total distance
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2007, 06:27 AM
eff's Avatar
eff eff is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jul 2006
Location: RI
Posts: 1,757
Default

BTW here is your manual:

http://www.gasgasmotos.es/rcs/manual...r03_ec_eng.zip
Reply With Quote
  #4  
Old 08-10-2007, 05:01 AM
oldgoat oldgoat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 26
Default

Thanks EFF, i have the manual . The problem I'm having is the only screen i get on the speedo is the A 1-12 scrooling on the screen. I push the reset and mode buttons and nothing happens. i tried connecting the battery while holding different buttons and I get different modes but they disappear within a few seconds. Got any ideas ??
Reply With Quote
  #5  
Old 08-10-2007, 06:43 AM
eff's Avatar
eff eff is offline
Silver Level Site Supporter
 
Join Date: Jul 2006
Location: RI
Posts: 1,757
Default

Sorry, but no. That was the best I could come up with. I'm running a Trail Tech now so I could get the adjustable trip mileage.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-10-2007, 07:35 AM
oldgoat oldgoat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by eff View Post
Sorry, but no. That was the best I could come up with. I'm running a Trail Tech now so I could get the adjustable trip mileage.
Thanks anyway i appreciate the effort. I'm sure someone has had the same thing happen and will respond soon. ( i hope ).
Reply With Quote
  #7  
Old 08-11-2007, 02:54 AM
Bearman's Avatar
Bearman Bearman is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Victoria, Australia
Posts: 199
Default

Quote:
Originally Posted by oldgoat View Post
i tried connecting the battery while holding different buttons and I get different modes but they disappear within a few seconds. Got any ideas ??
what about trying a different battery? it might not have good voltage in it
Reply With Quote
  #8  
Old 08-11-2007, 03:29 AM
oldgoat oldgoat is offline
Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 26
Default

Quote:
Originally Posted by Bearman View Post
what about trying a different battery? it might not have good voltage in it
Good thought, I'll give that a try. Thanks
Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2007 EC 300 Speedo super_rat Enduro Electrical & Wiring 25 08-23-2019 11:56 AM
ec 250 speedo help gregtenerife Enduro Electrical & Wiring 3 06-17-2010 01:06 PM
07 ec 300 speedo probs !!! pilktm General Discussions & Announcements 3 02-08-2009 12:50 PM
Speedo Cable?? jonnyweston Enduro Electrical & Wiring 1 09-11-2006 08:23 AM




All times are GMT -5. The time now is 01:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2009 - GasGasRider.org