GasGas Riders Club Forum  

Go Back   GasGas Riders Club Forum > GasGas Enduro Technical Forums > Enduro Engine 4 stroke (including EFI & Exhaust)

Enduro Engine 4 stroke (including EFI & Exhaust) 4 stroke engine, EFI, and exhaust discussion


Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-12-2010, 12:52 AM
hillbilly's Avatar
hillbilly hillbilly is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: lowestoft,suffolk, UK
Posts: 39
Default 03 450 fuel pump voltages query

Recently bought bike, hard starting, overhauled starter, new brushes, new battery, check decompressor, reset ex clearance, too big on decomp side. Now spins over quicker and fired up briefly the other day.
Put it all together and put water in etc now when switching ign on fuel pump sounds like not running properly / slower, after numerous attempts not running at all now although relay coming in. Fitted temp wiring from battery direct to pump and runs ok.
Checked volts at pump plug at tank and getting 12v when turned on but when switching off still get reading of 7v until off for a while then it drops to 0v.
In process of checking wiring, again,not pretty but can't work out why pump not running when 12v shows at plug, although this with no load as plug not connected to pump. Also where is the 7v coming from when turned off?
Any ideas anyone, getting fed up with it now, several weeks and not ridden bike yet apart from test ride when I bough it which incidentally was ok although lazy starting which I put down to battery at the time.
Any info appreciated, cheers Simon (UK)


Reply With Quote


  #2  
Old 09-22-2010, 04:21 PM
hillbilly's Avatar
hillbilly hillbilly is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Location: lowestoft,suffolk, UK
Posts: 39
Default

Eventually got to the bottom of this one, poor / intermittent contact between fuel pump relay spades and socket it plugs into. Bent socket terminals in a bit to get a real tight fit when relay plugged in and ok since.
Reply With Quote
Reply



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
400FSE Fuel pump question Gi_GASGAS Enduro Engine 4 stroke (including EFI & Exhaust) 3 12-31-2019 03:58 PM
Fuel Pump Fuse (A8) on GG450 blowing Crankin04 Enduro Engine 4 stroke (including EFI & Exhaust) 5 08-30-2010 10:41 AM
Fuel pump relay-where is it? sanderjavant Enduro Engine 4 stroke (including EFI & Exhaust) 19 08-26-2009 12:31 PM
Fuel Pump Clips Broken KTMrider58 Enduro Engine 4 stroke (including EFI & Exhaust) 3 04-15-2007 04:18 PM




All times are GMT -5. The time now is 06:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2009 - GasGasRider.org